“Fidel amic de l’Espòs, que el teu goig sigui perfecte en sentir definitivament i per sempre la seva veu”. Així finalitzava l’homilia del Papa Francesc, en la missa exequial del Papa Benet XVI, del passat 5 de gener. En les nostres parròquies ens hem unit en la pregària pel seu repòs etern. Entre moltes coses,en nosaltres romandrà el seu ministeri en homilies i audiències plenes de profunditat espiritual, on amb serena passió resplendia la bellesa de l’Evangeli;el seu amor a la Veritat que mostrava les possibilitats de la raó il·lustrada per la feexposada sense complexes; la revaloritzada capacitat magisterial de l’Església, que amb sòbria elegància era capaç de portar una paraula de llum en tots els àmbits i situacions; el seu servei respectuós a la Litúrgia, orientada a la glòria de Déu; i finalment les vivències de l’any sacerdotal (2009/2010) i l’any de la fe (2012/2013) que donarenun toc delicat, ferm i guaridor a les ferides de l’Església peregrina en el s. XXI. Que el Senyor l’aculli en el seu Regne.

Admirable intercanvi.“Feu que participem de la divinitat d’aquell que es dignà a compartir la nostra condició humana”. Tot el temps de Nadal ens parla d’aquest admirable intercanvi: Ell abraça la nostra naturalesa, la nostra petitesa, la nostra misèria perquè nosaltres puguem participar de la seva divinitat, de la seva glòria, de la seva bellesa. Sepultem-nos en el Crist pel baptisme, a fi de ressuscitar amb Ell. Baixem amb Ell, per ser elevats amb Ell; pugem amb Ell, per ser glorificats amb Ell” (St. Gregori Nazianzè, or. 40, 9).

Vida parroquial       LL = St. Andreu de Llavaneres | SV = St. Vicenç de Montalt | CA = Sta. Maria de Caldes d’Estrac      Matrimoni. Feliu Enrique i Mariona Genaró (LL). Felicitats!  Exèquies. Francisco Rabassa i Montserrat Graupera (LL). Descansin en pau. Recital de poesies i lectures de Nadal.Dimecres 4 de gener, a les 19 h., a St. Andreu de Llavaneres. Exercicis espirituals de preveres diocesans del 8 al 13 de gener. Els dies 10, 11 i 12 de gener no hi haurà missa a St. Andreu de Llavaneres. Es realitzarà una celebració de la Paraula i es repartirà la comunió. Suspensió Peregrinació a Fàtima (mes de març). Per manca d’inscripcions. En una altra ocasió serà. Adoració eucarística prolongada. 2n divendres, 13 de gener, de 10 h. a 19 h., a St. Andreu.  Cine parroquial.Dissabte 14 de gener, a les 17 h., pel·lícula Diamante de Sangre (2006).  

Benedicció Urbi et orbi. El papa imparteix aquesta benedicció dues vegades l’any: Nadal i Pasqua. Addicionalment la imparteix després de ser escollit com a Romà Pontífex. Tots els fidels que reben la benedicció a la plaça de Sant Pere, oa través dels mitjans de comunicació, poden guanyar indulgència plenària complint les condicions habituals. Podem meditar el seu contigut: Que els Sants Apòstols Pere i Pau, en el poder i l’autoritat del quals confiem, intercedeixin per nosaltres davant el Senyor. R. Amén. Que per les oracions i els mèrits de Santa Maria, sempre Verge, de Sant Miquel Arcàngel, de Sant Joan el Baptista, dels Sants Apòstols Pere i Pau i de tots els Sants, Déu totpoderós tingui misericòrdia de vosaltres i, perdonats tots els vostres pecats, us condueixi per Jesucrist fins a la vida eterna. R. Amén. Que el Senyor omnipotent i misericordiós us concedeixi la indulgència, l’absolució i la remissió de tots els vostres pecats, temps per a una veritable i profitosa penitència, el cor sempre contrit i l’esmena de vida, la gràcia i el consol de l’Esperit Sant i la perseverança final a les bones obres. R. Amén. I que la benedicció de Déu Totpoderós, Pare, Fill i Esperit Sant davalli sobre vosaltres i us acompanyi sempre. R. Amén.

Adoració eucarística: St. Andreu: Dijous de 19:30-20 h. i 2n i 4rt Divendres, de 10-19 h. Contacte: Despatx: Sr. Joan Ferrer, tel. 696 595 703 | Mn. Andrew Llanes| Mn. David Navarro, tel. 697 754 759 santandreu473@arqbcn.cat | santvicenc690@arqbcn.cat | santamaria322@arqbcn.cat | https://parroquies3viles.com/

“Fiel amigo del Esposo, que tu gozo sea perfecto al oír definitivamente y para siempre su voz”. Así finalizaba la homilía del Papa Francisco en la misa exequial del Papa Benedicto XVI, del pasado 5 de enero. En nuestras parroquias nos hemos unido en la oración por su eterno reposo. Entre muchas cosas, en nosotros permanecerá su ministerio en homilías y audiencias llenas de profundidad espiritual, donde con serena pasión resplandecía la belleza del Evangelio; su amor a la Verdad que mostraba las posibilidades de la razón ilustrada por la fe expuesta sin complejos; la revalorizada capacidad magisterial de la Iglesia, que con sobria elegancia era capaz de llevar una palabra de luz en todos los ámbitos y situaciones; su servicio respetuoso a la Liturgia orientada a dar gloria a Dios; y finalmente las vivencias del año sacerdotal (2009/2010) y del año de la fe (2012/2013) que dieron un toque delicado, firme y sanador a las heridas de la Iglesia peregrina en el s. XXI. Que el Señor le acoja en su Reino.

Admirable intercambio. Haz que participemos de la divinidad de aquel que se dignó a compartir nuestra condición humana“. Todo el tiempo de Navidad nos habla de este admirable intercambio: Él abraza nuestra naturaleza, nuestra pequeñez, nuestra miseria para que nosotros podamos participar de su divinidad, su gloria, su belleza. “Enterrémonos con Cristo por el Bautismo, para resucitar con él; descendamos con él para ser ascendidos con él; ascendamos con él para ser glorificados con él” (San Gregorio Nacianceno, Oratio 40, 9)

Bendición Urbi et orbi. El Papa imparte esta bendición dos veces al año: Navidad y Pascua. Adicionalmente la imparte después de ser escogido como Romano Pontífice. Todos los fieles que reciben la bendición en la plaza de San Pedro, oa través de los medios de comunicación, pueden ganar indulgencia plenaria cumpliendo las condiciones habituales. Podemos meditar su contenido:Que los Santos Apóstoles Pedro y Pablo, en cuyo poder y autoridad confiamos, intercedan por nosotros ante el Señor. R. Amén.Que por a las oraciones y los méritos de santa María, siempre Virgen, de san Miguel Arcángel, de san Juan el Bautista, de los santos Apóstoles Pedro y Pablo y de todos los Santos, Dios todopoderoso tenga misericordia de vosotros y, perdonados todos vuestros pecados, os conduzca por Jesucristo hasta la vida eterna. R. Amén.Que el Señor omnipotente y misericordioso os conceda la indulgencia, la absolución y la remisión de todos vuestros pecados, tiempo para una verdadera y provechosa penitencia, el corazón siempre contrito y la enmienda de vida, la gracia y el consuelo del Espíritu Santo y la perseverancia final en las buenas obras. R. Amén.Y la bendición de Dios omnipotente, Padre, Hijo y Espíritu Santo descienda sobre vosotros y permanezca para siempre. R. Amén.”