Sine dominico non posumus. A la nostra vida hi ha coses absolutes, veritats que ningú no podrà canviar mai, convenciments profunds sense els quals deixaríem de ser el que som. En el centre d’ells trobem la vivència del nostre baptisme i la celebració dominical: amb el baptisme va començar tot, amb el diumenge abracem el principi i la meta del nostre creure, obrar, esperar i estimar, experimentem la comunió d’Aquell que fa noves totes les coses: Crist. Redescobrim el do i el misteri que vivim. “Sense el do del Senyor, sense el Dia del Senyor no podem viure: així van respondre l’any 304 alguns cristians d’Abitínia, a l’actual Tunísia quan, sorpresos a la Celebració eucarística dominical, que estava prohibida, van ser conduïts davant del jutge i els va preguntar per què, el Diumenge, havien celebrat, sabent que això era castigat amb la mort. Per a aquells cristians, la Celebració eucarística dominical no era un precepte, sinó una necessitat interior. També nosaltres tenim necessitat del contacte amb el Ressuscitat, que ens sosté més enllà de la mort. Cal aquesta trobada que ens reuneix, que ens dóna un espai de llibertat, que ens fa mirar més enllà de l’activisme de la vida diària cap a l’amor creador de Déu, del qual provenim i cap al qual anem en camí. Sense el Senyor i el dia que li pertany no es realitza una vida plena. El Diumenge, a les nostres societats occidentals, s’ha transformat en un cap de setmana, en temps lliure. El temps lliure, davant la pressa del món modern, certament és una cosa bella i necessària. Però si el temps lliure no té un centre interior, del qual prové una orientació, acaba sent temps buit que no ens enforteix i recrea. El temps lliure necessita un centre: la trobada amb Aquell que és el nostre origen i la nostra meta” (Benet XVI, Homilia a la Catedral de Sant Esteve de Viena, 9-9-2007). Et trobes amb el Senyor el Diumenge? Com ho vius i celebres?

Vida parroquial       LL = St. Andreu de Llavaneres | SV = St. Vicenç de Montalt | CA = Sta. Maria de Caldes d’Estrac      Bateigs.Guillermo Busquets (LL). Solemnitat de Crist Rei. Culminació de l’any litúrgic, el proper diumenge 20 de novembre. Aula Cardenal Vives.Segons el calendari, aquest dilluns no hi haurà trobada. La propera sessió serà el dilluns 21 de Novembre, a les 19:45 h., i es convoquen a ella tots els obridors de l’església, lectors, monitors, membres de l’apostolat de l’oració i adoradors. Cine parroquial. Dissabte 26 de Novembre, a les 17 h. a St. Andreu. La pel·lícula serà “Belfast” (2022), de K. Branagh. Venta de Loteria parroquial, núm. 85.668. En benefici de les obres parroquials. Podeu adquirir la loteria parroquial (el mateix número pels tres pobles), en horari de despatx parroquial, o contactant amb el secretari parroquial Sr. Joan Ferrer. 

Com entrem a l’església? “El temple té una significació escatològica. Per tal d’entrar a la casa de Déu, s’ha de passar un llindar, símbol del pas del món ferit pel pecat, al món de la Vida nova a què tots els homes són cridats. L’església visible simbolitza la casa pairal vers la qual el Poble de Déu camina i on el Pare «eixugarà tota llàgrima dels seus ulls» (Ap 21, 4)” (Catecisme, núm. 1186). Cada cop, doncs, que creuis les portes de l’església, viu aquest pas amb profunditat, coneix-te estimat per Déu, ets a la Casa del Pare.

Adoració eucarística: St. Andreu: Dijous de 19:30-20 h. i 2n i 4rt Divendres, de 10-19 h. Contacte: Despatx: Sr. Joan Ferrer, tel. 696 595 703 | Mn. Andrew Llanes| Mn. David Navarro, tel. 697 754 759 santandreu473@arqbcn.cat | santvicenc690@arqbcn.cat | santamaria322@arqbcn.cat | https://parroquies3viles.com/

Sine dominico non posumus. En nuestra vida hay cosas absolutas, verdades que nadie nunca podrá cambiar, convencimientos profundos sin los cuales dejaríamos de ser lo que somos. En el centro de ellos encontramos la vivencia de nuestro bautismo y la celebración dominical: con el bautismo comenzó todo, con el domingo abrazamos el principio y meta de nuestro creer, obrar, esperar y amar, experimentamos la comunión de Aquel que hace nuevas todas las cosas: Cristo. Redescubramos el don y el misterio que vivimos. “Sin el don del Señor,sin el Día del Señor no podemos vivir: así respondieron en el año 304 algunos cristianos de Abitinia en la actual Túnez cuando, sorprendidos en la Celebración eucarística dominical, que estaba prohibida, fueron conducidos ante el juez y se les preguntó por qué, el Domingo, habían celebrado, a sabiendas que esto era castigado con la muerte.Para aquellos cristianos la Celebración eucarística dominical no era un precepto, sino una necesidad interior.También nosotrostenemos necesidad del contacto con el Resucitado, que nos sostiene más allá de la muerte. Tenemos necesidad de este encuentro que nos reúne, que nos dona un espacio de libertad, que nos hace mirar más allá del activismo de la vida diaria hacia el amor creador de Dios, del cual provenimos y hacia el cual vamos en camino.Sin el Señor y el día que le pertenece no se realiza una vida bien lograda.El Domingo, en nuestras sociedades occidentales, se ha transformado en un fin de semana, en tiempo libre. El tiempo libre, especialmente en la prisa del mundo moderno, ciertamente es una cosa bella y necesaria. Pero si el tiempo libre no tiene un centro interior, del cual proviene una orientación en su conjunto, acaba por ser tiempo vacíoque no nos fortalece y recrea. El tiempo libre necesita de un centro: el encuentro con Aquel que es nuestro origen y nuestra meta” (Benedicto XVI. Homilía en la Catedral de San Esteban de Viena, 9-9-2007). ¿Te encuentras con Cristo el Domingo? ¿Cómo lo vives y celebras?

¿Cómo entramos en la iglesia? “El templo tiene una significación escatológica. Para entrar en la casa de Dios ordinariamente se franquea un umbral, símbolo del paso desde el mundo herido por el pecado al mundo de la vida nueva al que todos los hombres son llamados. La Iglesia visible simboliza la casa paterna hacia la cual el pueblo de Dios está en marcha y donde el Padre “enjugará toda lágrima de sus ojos” (Ap 21, 4)” (Catecismo, núm. 1186). Cada vez, pues, que cruces las puertas de la iglesia, vive este paso con profunidad, conócete amado por Dios, estás en la Casa del Padre.