Amb motiu de la Festa de la Vellesa a St. Andreu.Són paraules del Papa Benet a la seva visita a la casa-família “visca la gent gran” de la Comunitat de Sant Egidi, el dia 12 de novembre de 2012: “Vinc entre vosaltres com a bisbe de Roma, però també com a ancià de visita als seus coetanis. No cal dir que conec bé les dificultats, els problemes i les limitacions d’aquesta edat, i sé que aquestes dificultats, per a molts, s’han agreujat amb la crisi econòmica. De vegades, a una certa edat, passa que es mira al passat, enyorant quan era jove, es tenien energies sobrades, es feien plans de futur. Així que la mirada, de vegades, s’enfosqueix de tristesa, considerant aquesta fase de la vida com el temps de l’ocàs. Aquest matí, dirigint-me idealment a tots els ancians, conscient de les dificultats que la nostra edat comporta, voldria dir-vos amb profunda convicció: és bell ser vell! A cada edat cal saber descobrir la presència i la benedicció del Senyor i les riqueses que aquella conté. Mai cal deixar-se atrapar per la tristesa! Hem rebut el do d’una llarga vida. Viure és bell també a la nostra edat, malgrat algun dolor i limitació. Que en el nostre rostre estigui sempre l’alegria de sentir-nos estimats per Déu, i no la tristesa. […] Estimats tots, de vegades els dies semblen llargs i buits, amb dificultats, pocs compromisos i trobades; no us desanimeu mai: sou una riquesa per a la societat, també en el patiment i la malaltia. I aquesta fase de la vida és un do igualment per aprofundir en la relació amb Déu. L’exemple del beat Papa Joan Pau II va ser i continua sent il·luminador per a tothom. No oblideu que entre els recursos preciosos que teniu hi ha el recurs essencial de la pregària: feu-vos intercessors davant Déu, pregant amb fe i constància. Pregueu per l’Església, també per mi, per les necessitats del món, pels pobres, perquè al món no hi hagi més violència. La pregària dels ancians pot protegir el món, ajudant-lo potser de manera més incisiva que la sol·licitud de molts. Voldria encomanar avui a la vostra pregària el bé de l’Església i la pau al món”.

L’acollí a casa seva. Un centenar de llavanerencs i, més els que pujaran diumenge en un autobús ple, participaran enguany de la tradicional Romeria a Montserrat. Quatre dies, de dissabte a dimarts, als peus de la Mare de Déu, per pregar, compartir, gaudir, descansar i caminar pels camins montserratins. Preguem pels seus fruits i perquè baixant de la santa muntanya fem a molts participants dels dons que haurem rebut per pura gràcia.

Vida parroquial       LL = St. Andreu de Llavaneres | SV = St. Vicenç de Montalt | CA = Sta. Maria de Caldes d’Estrac      Batejos. Jon Gutiérrez (LL). | Exèquies.Andrés Moreno (LL) i Ángela Conde (LL). Descansin en pau. Matrimoni.Estefania León i Oriol Bertran (SV) | Noces (60è aniv.) . Núria Crous i Josep Sancho. Felicitats! Inauguració de la Confraria de St. Andreu. El dissabte 24 de setembre, a la missa de 19 h., sota la protecció de la Mare de Déu de la Mercè, beneirem la Junta Directiva de la nova Confraria, que té per objectiu principal embellir i fomentar la Processó del Divendres Sant i el creixement espiritual del nostre poble. En acabat tindrem un pica pica, us hi esperem! Canvi d’horari a l’església de St. Pere.A partir del primer diumenge d’octubre, comença l’horari durant l’any i la missa a l’església de St. Pere serà a la 13 h. Romeria a Montserrat. Del 1 al 4 d’octubre tindrà lloc la tradicional romeria a Montserrat. Inscripcions a la catequesi parroquial. Per St. Andreu podeu contactar amb la Sra. Teresa Díaz, tel. 606168005 i per St. Vicenç i Caldes podeu contactar amb la Sra. Ana Villar, tel. 635432132.   


 

Adoració eucarística: St. Andreu: Dijous de 19:30-20 h. i 2n i 4rt Divendres, de 10-19 h. Contacte: Despatx: Sr. Joan Ferrer, tel. 696 595 703 | Mn. Andrew Llanes| Mn. David Navarro, tel. 697 754 759 santandreu473@arqbcn.cat | santvicenc690@arqbcn.cat | santamaria322@arqbcn.cat | https://parroquies3viles.com/

Con motivo de la Fiesta de la Vejez en St. Andreu. Son palabras del Papa Benedicto a su visita a la casa-familia “viva los ancianos” de la Comunidad de San Egidio, el dia 12 de noviembre de 2012: “Vengo entre vosotros como obispo de Roma, pero también como anciano de visita a sus coetáneos. Sobra decir que conozco bien las dificultades, los problemas y las limitaciones de esta edad, y sé que estas dificultades, para muchos, se han agravado con la crisis económica. A veces, a una cierta edad, sucede que se mira al pasado, añorando cuando se era joven, se tenían energías lozanas, se hacían planes de futuro. Así que la mirada, a veces, se vela de tristeza, considerando esta fase de la vida como el tiempo del ocaso. Esta mañana, dirigiéndome idealmente a todos los ancianos, consciente de las dificultades que nuestra edad comporta, desearía deciros con profunda convicción: ¡es bello ser anciano! En cada edad es necesario saber descubrir la presencia y la bendición del Señor y las riquezas que aquella contiene. ¡Jamás hay que dejarse atrapar por la tristeza! Hemos recibido el don de una vida larga. Vivir es bello también a nuestra edad, a pesar de algún «achaque» y limitación. Que en nuestro rostro esté siempre la alegría de sentirnos amados por Dios, y no la tristeza. […] Queridos todos, a veces los días parecen largos y vacíos, con dificultades, pocos compromisos y encuentros; no os desaniméis nunca: sois una riqueza para la sociedad, también en el sufrimiento y la enfermedad. Y esta fase de la vida es un don igualmente para profundizar en la relación con Dios. El ejemplo del beato Papa Juan Pablo IIfue y sigue siendo iluminador para todos. No olvidéis que entre los recursos preciosos que tenéis está el recurso esencial de la oración: haceos intercesores ante Dios, rogando con fe y constancia. Orad por la Iglesia, también por mí, por las necesidades del mundo, por los pobres, para que en el mundo no haya más violencia. La oración de los ancianos puede proteger al mundo, ayudándole tal vez de manera más incisiva que la solicitud de muchos. Quisiera encomendar hoy a vuestra oración el bien de la Iglesia y la paz en el mundo”.

La acogió en su casa. Un centenar de llavaneros y, más los que subirán el domingo en un autobús lleno, participarán este año de la tradicional Romería en Montserrat. Cuatro días, de sábado a martes, a los pies de la Virgen, para orar, compartir, disfrutar, descansar y caminar por los caminos montserratinos. Oremos por sus frutos y para que bajando de la santa montaña hagamos a muchos participantes de los dones que habremos recibido por pura gracia.