Diumenge IV de Pasqua (C)  8 de Maig de 2022 – Núm. 24

Santedat, coratge i vocacions. Els nostres dies plana una ombra sobre la vida dels sacerdots: no hi ha setmana que no surti a la llum algun cas d’abusos o de corrupció. En aquesta crisi, no són pocs els que aleguen que aquesta ombra desapareixerà aplicant propostes per transformar, renovar i modernitzar la institució com la supressió del celibat sacerdotal o el sacerdoci femení. Però, és això lícit? Serviria d’alguna cosa? A Para la eternidad (Editorial Palabra), el Cardenal Sarah exposa que, lluny d’innovar, la clau per resoldre la crisi del sacerdoci és precisament tornar els ulls als sants i doctors de l’Església. Només així, explica, el sacerdot podrà redescobrir “la seva identitat profunda” a la recerca de la santedat i “una vida coherent amb el seu estat”. Sant Joan Maria Vianney va arribar a Ars, una petita vila de 230 habitants, advertit pel Bisbe sobre la precària situació religiosa: “No hi ha gaire amor de Déu en aquesta parròquia; vostè el posarà”. Bé sabia que hauria d’encarnar la presència de Crist donant testimoni de la tendresa de la salvació: “Déu meu, concediu-me la conversió de la meva parròquia; accepto patir tot el que vulguis durant tota la meva vida”. Amb aquesta pregària va començar la seva missió. Demanem doncs per la santedat dels nostres sacerdots, perquè tinguin coratge d’anar a contracorrent, de seguir les petjades del Senyor, i demanem perquè la Veu de Crist Bon Pastor arribi a molts joves i, responent generosament a la seva crida, cuidin del poble sant de Déu.

El sacerdot dispensador dels misteris de Déu. “Al Calvari li va ser obert el costat al Redemptor, del qual va fluir la seva sagrada sang, que es vessa en el curs dels segles com a torrent que inunda, per purificar les consciències dels homes, expiar els seus pecats i repartir-los els tresors de la salvació. A l’execució de tan sublim ministeri hi estan destinats els sacerdots. En efecte, ells no només concilien i comuniquen la vida i la gràcia de Crist als membres del seu Cos Místic, sinó que també són òrgans del desenvolupament del mateix Cos Místic, perquè han de donar a l’Església contínuament nous fills, educar-los, cultivar-los, guiar-los. Els sacerdots són dispensadors dels misteris de Déu (1 Co 4, 1); per això han de servir Jesucrist amb perfecta caritat i consagrar totes les seves forces a la salvació dels germans. Són els apòstols de la llum; per això han d’il·luminar el món amb la doctrina de l’Evangeli i ser tan forts en la fe que puguin comunicar-la als altres i seguir els exemples i els ensenyaments del Mestre diví per poder-los conduir tots a Ell. Són els apòstols de la gràcia i del perdó ; per això s’han de consagrar totalment a la salvació dels homes i atreure’ls a l’altar de Déu perquè es nodreixin del pa de la vida eterna”. (Pius XII, Exhortació Apostòlica Menti nostrae).

Vida parroquial                        LL = St. Andreu de Llavaneres | SV = St. Vicenç de Montalt | CA = Sta. Maria de Caldes d’Estrac            
Baptismes. Mariona Márquez (SV) i Eva Mª Hartescu (CAL).  
Matrimonis. Ivan Márquez i Ariadna Suárez (SV).  
Exèquies. Ismael Patau (SV). Descansi en pau    
Reunió Vida Creixent. Dijous 12 de Maig a les 17 h., a St. Andreu.  
Missa per la Diada de la Gent Gran. A St. Vicenç, dijous 12 de Maig a les 12 h.  
Adoració eucarística prolongada. Divendres 13 de Maig, 2n divendres, de 10 h. a 19 h., a St. Andreu.  
Rosari de Fàtima. Davant el Santíssim Sagrament, Divendres 13 de Maig, a les 18 h., a St. Andreu.  
Cine Parroquial. Dissabte 14 de Maig, a les 17 h., a St. Andreu.  

Santidad, coraje y vocaciones. En nuestros días se cierne una sombra sobre la vida de los sacerdotes: no hay semana que no salga a la luz algún caso de abusos o de corrupción. En esta crisis, no son pocos los que argumentan que esa sombra desaparecerá aplicando propuestas para transformar, renovar y modernizar la institución como la supresión del celibato sacerdotal o el sacerdocio femenino. Pero, ¿Es esto lícito? ¿Serviría de algo? En Para la eternidad (Editorial Palabra), el Cardenal Sarah expone que lejos de innovar, la clave para solventar la crisis del sacerdocio es precisamente volver los ojos a los santos y doctores de la Iglesia. Solo así, explica, el sacerdote podrá redescubrir “su identidad profunda” en búsqueda de la santidad y “una vida coherente con su estado”. San Juan Maria Vianney llegó a Ars, una pequeña aldea de 230 habitantes, advertido por el Obispo sobre la precaria situación religiosa: “No hay mucho amor de Dios en esa parroquia; usted lo pondrá”. Bien sabía él que tendría que encarnar la presencia de Cristo dando testimonio de la ternura de la salvación: “Dios mío, concédeme la conversión de mi parroquia; acepto sufrir todo lo que quieras durante toda mi vida”. Con esta oración comenzó su misión. Pidamos por la santidad de nuestros sacerdotes, para que tengan coraje de ir a contracorriente, de seguir las huellas del Senyor, y pidamos para que la Voz de Cristo Buen Pastor llegue a muchos niños y jóvenes y respondiendo generosamente apacienten el pueblo santo de Dios.

El sacerdote dispensador de los misterios de Dios. “En el monte Calvario le fue abierto al Redentor el costado, del que fluyó su sagrada sangre, que se derrama en el curso de los siglos como torrente que inunda, para purificar las conciencias de los hombres, expiar sus pecados y repartirles los tesoros de la salvación. A la ejecución de tan sublime ministerio están destinados los sacerdotes. En efecto, ellos no sólo concilian y comunican la vida y la gracia de Cristo a los miembros de su Cuerpo Místico, sino que son también órganos del desarrollo del mismo Cuerpo Místico, porque deben dar a la Iglesia continuamente nuevos hijos, educarlos, cultivarlos, guiarlos. Los sacerdotes son dispensadores de los misterios de Dios (1 Co 4, 1); deben por ello servir a Jesucristo con perfecta caridad y consagrar todas sus fuerzas a la salvación de los hermanos. Son los apóstoles de la luz; por ello deben iluminar al mundo con la doctrina del Evangelio y ser tan fuertes en la fe que puedan comunicarla a los demás y seguir los ejemplos y las enseñanzas del divino Maestro para poder conducirlos todos a Él. Son los apóstoles de la gracia y del perdón; por eso deben consagrarse totalmente a la salvación de los hombres y atraerlos al altar de Dios para que se nutran del pan de la vida eterna. Son los apóstoles de la caridad; por eso deben promover las obras de la caridad, tanto más urgentes hoy cuanto que las necesidades de los pobres han crecido enormemente. […] Recuerde además el sacerdte que su ministerio será tanto más fecundo cuanto más estrechamente esté unido él a Cristo y se guíe en la acción por el espíritu de Cristo. […] Por ello, fiel a las enseñanzas del Evangelio, no confíe en sí mismo y en sus propias fuerzas, sino ponga su confianza en la ayuda del Señor” (Pío XII, Exhortación Apostólica Menti nostrae).