Mn. Joan Manuel Prieto Rodríguez morí en la pau de Crist, a l’edat de 73 anys, el dijous 15 de juliol. Les exèquies tingueren lloc aquest el 17 de juliol de 2021, a les 9.30 hores, a l’església parroquial de Santa Maria (C/ Muntaner, 6, de Pineda de Mar). Es celebrà també una missa en sufragi pel seu repòs etern el dilluns 19 de juliol de 2021, a les 19 hores, a la parròquia de Sant Andreu (Pl. Abat Brasó, 1, de Sant Andreu de Llavaneres).

Donem gràcies a Déu per la seva vida. Han estat 11 anys servint la Parròquia de St. Andreu de Llavaneres i abans 7 anys a la Parròquia de Sta. Maria de Caldes d’Estrac: 18 anys a l’arxiprestat de Mataró, del qual va ser també arxipreste. En la Divina Providència el Senyor el cridà en vigílies de la Mare de Déu del Carme i fou enterrat en vigílies de la Minerva. Dies senyalats dels dos grans amors de tot sacerdot: Jesús i Maria, l’eucaristia i l’Església.

El Senyor l’escollí i va fer una obra gran en Ell: destaquem la proximitat i atenció del Bon Pastor que coneix les seves ovelles. També la seva persistència en fer el bé. Estimava els seus feligresos i es deixava estimar i passejar pel poble era un constant aturar-se i saludar amb espontània joia. Visites als malalts, exèquies, batejos, comunions, matrimonis, pasqües, nadals, festes majors, sopars de germanor, catequesis, vida creixent, peregrinacions i excursions, caritas… La restauració del retaule principal, la pintura de l’interior de tota l’església… Feines amarades de caritat que el recomanen davant de nostre Senyor.

Com a fill cuidà delicadament de la mare fins al final, i com a Pastor volgué servir l’Església fins al límit de les forces. Nosaltres avui cantem les misericòrdies del nostre Déu, pels dons que hem rebut d’ell. Servidor bo i fidel, troba ara el repòs de tants treballs, que la pregària de la comunitat a la que vas servir et serveixi per entrar disposat al banquet del nostre Senyor. Que els àngels t’acompanyin al paradís, que a la teva arribada et rebin els màrtirs i et facin entrar en la ciutat santa de Jerusalem. Que el cor dels àngels t’aculli, i tinguis amb Llàtzer el pobre, un repòs etern.